Tegelen is een stadsdeel van de gemeente Venlo in Noord-Limburg. Tot 2001 was het een zelfstandige gemeente. Sindsdien hoort het bij Venlo. Het kloosterdorp Steyl maakt deel uit van Tegelen.

Overheerlijk en puur natuur

De Tegelse honing wordt met veel passie en enthousiasme geproduceerd door gecertificeerde imkers in Tegelen. Op ambachtelijke wijze wordt hard gewerkt aan het optimaliseren van de leefomgeving van de bijen, voor een optimale honingproductie. Het resultaat is een heerlijke verfijnde smaak en 100% natuurlijk. Je proeft het verschil.

tegelsehoning_foto01
tegelsehoning_foto02
Tegelse imkers

De Tegelse honing wordt geproduceerd door imker Dhr. Joop Grootentraast. Met jarenlange ervaring als gecertificeerd imker heeft hij de hoge kwaliteit hoog in het vaandel, en wordt er alles aan gedaan om eerlijke, puur natuur en ambachtelijke honing te maken. Ook heeft hij regelmatig workshops en presentaties.

Daarnaast is Joop ook imker bij De Jochemhof in Steyl. Deze Botanische tuin kent een lange geschiedenis. De oudste delen van de tuin dateren 1799, toen op de plaats van de huidige botanische tuin een kapitaal landhuis stond. In 1933 startte de enthousiaste Pater Peter Jochum een botanische tuin om het biologieonderwijs aan het klooster te ondersteunen. In 1971 werd het werk van Pater Jochum overgenomen door een Stichting, en werd de tuin naar hem vernoemd. In 1973 werden de heemtuin en de kruidentuin aangelegd. In 1978 volgde de Tiglientuin. Tot op de dag van vandaag zorgt de Stichting Botanische tuin Jochumhof, met een grote groep vrijwilligers uit de omgeving, voor de verschillende deeltuinen.

tegelsehoning_foto03
tegelsehoning_foto04
tegelsehoning_foto06
tegelsehoning_foto05

Bestel hier makkelijk en snel online de Tegelse honing: